Turn your haters into your motivators

Zijn er mensen in jouw omgeving die jou het licht in de ogen niet lijken te gunnen?

Mensen haten je doorgaans om 1 van de volgende 3 redenen:

  1. Zij willen jou zijn / jouw leven leiden;
  2. Ze haten zichzelf en projecteren dat op jou (jij bent een reflectie van wie zij zouden willen zijn);
  3. Zij zien jou als een bedreiging.

Haters zijn mensen die doodsbang zijn voor hun eigen leegte. Onzekere mensen halen anderen naar beneden om zichzelf te verheffen. De meeste haters zitten vast in een giftige mentale gevangenis van jaloezie en twijfel aan zichzelf die hen blind maakt voor hun eigen potentieel. Blijf uit de buurt van degenen die je ambities proberen te kleineren. Laat iemand die zijn dromen opgaf je niet uit de jouwe praten. Hoe zou het zijn als je de haat en negativiteit van anderen kunt omzetten in motivatie om nog harder voor je doelen te gaan? Wanneer je zin hebt om op te geven, denk dan aan alle mensen die je graag zouden zien falen – en zet dan juist door. Degradeer je droom niet om het bij je (huidige) realiteit te laten passen maar upgrade juist je overtuiging om je lot te evenaren.

Projectie op anderen is een fraaie manier om te beluisteren waar de ander iets mist. Van projectie kan sprake zijn wanneer men eigenschappen of emoties van zichzelf probeert te ontkennen, verbergen of verdringen door deze toe te schrijven aan iets of iemand anders. Het is een afweermechanisme tegen negatieve emoties. Dit gebeurt vaak onbewust zodat het ego niet met deze zaken hoeft om te gaan. Door een negatief en subjectief gevoel (schaduwzijde) te projecteren op een ander, verlegt iemand als het ware een innerlijk conflict en daarmee ook de oorzaak.

Laat de mening van een ander niet jouw waarheid worden of jouw realiteit beïnvloeden.

Als iemand een mooi en riant huis heeft, een prachtig gezin, een uitdagende goedbetaalde baan, een dure auto, veel vrienden, een lieve familie en/of een beeldschoon uiterlijk en daarnaast intelligent, kerngezond, zelfverzekerd, zen en sociaal is én verre reizen maakt én veelvuldig uiteten gaat én innerlijke rust heeft gevonden… dan kun je op twee manieren reageren:

  • Blij voor de ander zijn, het de ander gunnen; het succes en de schoonheid van de ander bewonderen zonder jezelf in twijfel te trekken. Bovendien weet je: ieder huisje heeft zijn kruisje, niet alles is aan de buitenkant zichtbaar;
  • Jaloers zijn, het de ander misgunnen – en daarmee de verbinding met de ander verliezen en zelf in allerlei negatieve gedachtes belanden.

You may think the grass is greener on the other side but if you take time to water your own grass it will be just as green.

Vergelijken is killing als dit voortkomt uit de angst om niet goed genoeg te zijn en afgewezen te worden. In verbinding zijn met een ander is een eerste levensbehoefte. Daarvoor is het van groot belang dat je van jezelf houdt, dat je lekker in je vel zit. Van daaruit kun je veel meer geven. Liefde verspreiden is het doel, zelfliefde is de weg ernaartoe.⠀⠀⠀

Leef jij van binnen naar buiten of van buiten naar binnen?

Deel wat je ziet, niet wat je er van vindt. Iedereen maakt zijn eigen keuzes hoe hij of zij zijn of haar leven inricht. Tegen iedereen die graag een mening erover wilt geven, zou ik willen zeggen: “support or shutup.” Het heeft totaal geen zin om te oordelen want het brengt niks. Action speak louder than words: je kunt beter kijken naar wat mensen doen, dan naar wat ze zeggen. Achter ieder conflict, schuilt een mens.

Er zullen haters zijn, mensen die aan je twijfelen en niet in jou geloven, en dan ben jij er om hun ongelijk te bewijzen!

If they think your dreams are crazy, show them what crazy dreams can do!

De laatste maanden ben ik meer vanuit overgave dan vanuit wilskracht gaan leven en dat is zo bevrijdend!

Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.” – Confucius